Ana içeriğe atla

2017 Sömester Tatili İçin Ücretsiz Etkinlik Önerileri


Dikkat:Bu Postta yüksek derecede etkinliğe maruz kalacaksınız. Avrupa yakası Anadolu yakası demeden sizler için derledim. Sonlara doğru yazı güzelliğinden karakterinden ödün verdiğimi fark edebilirsiniz. Valla ne yapayım o kadar çok oldu ki yazarken ve araştırırken boyun fıtığı olmuş olabilirim. Çoğuna da gidemiyeceğim zaaten biz istanbul dışında olacağız aslında. Ne menem hazırladın demeyin onu bende bilmiyorum. Benim yaşadığım karmaşayı yaşamayın istedim sadece. Bir Allah razı olsun deseniz yeter sadece :)

        Herkese merhabalar; dün sizlere İstanbul ahalisi için çoluklu çocuklu gidebileceğiniz etkinlikleri araştırıp hepsini bir sayfada bulabileceğiniz bir hale getireceğimin müjdesini vermiştim. Ama sadece ücretsiz olanları yazacağım. Valla hiç kusura bakmayın ücretli olanlar zaten bangır bangır reklamlarını yapıyorlar her yerde duymayan kalmamıştır onları :) Ben size yolunuzun üstündeyse gidilebilecek yerleri birer birer yazayım gidip gitmemek size kalmış artık. Biz çocuklarla şimdiden bir kaç tanesini deneyimleme fırsatı bulduk. Tavsiyelerim ve aman sakın yanına yaklaşmayın diyeceklerim olacak elbet.
                                   Sırayla başlayalım bakalım.

1-Lunapark Gezegeni- Zorlu Center PSM

LunaPark Gezegeni  Tiyatro
            
         Şehrin tüm çocukları Lunapark Gezegeni’ne gitmek için sıraya girmişlerdir. Eğlencenin sınırsız olduğu bu gezegene gidebilmenin tek şartı hayallerini vermektir. Çocuklar da sınırsız eğlenebilmek için hayallerinden vazgeçmişlerdir.
       Biri hariç; Sançoz Dedektif Holmes’in uçan arabasıyla tüm dünyayı kurtarmamak için büyük bir maceraya atılacaktır. Böylece eğlence dolu Lunapark gezegeninin kapıları aralanacaktır.
       Müzik, dans ve birçok sanatı bünyesinde barındıran oyunda rol alan profesyonel oyuncu ve dansçılar çocuklara sınırsız bir hayal dünyasının kapılarını açıyor.
4 yaş ve üzeri seyircisine Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi Drama Sahnesi’nde perdelerini açan oyun, çocuklara hayal kurmanın ne kadar da önemli olduğunu anlatıyor. Bir müzikal atmosferinde geçen oyun, rengarenk atmosferi ile çocukları sanatın eşsiz güzellikleriyle buluşturuyor. Aynı zamanda da son derece öğretici bir çok mesaj içeriyor.
Lunapark Gezegeni, Mehmet Zorlu Vakfı çatısı altında etkinlik gösteren Zorlu Çocuk Tiyatrosu tarafından “bir sosyal sorumluluk projesi olarak” sahneleniyor. Serdar Saatman’ın yazdığı ve Gaye Cankaya’nın yönettiği Lunapark Gezegeni çocuklara eğlenceli, coşku dolu bir zaman geçirmeyi vadediyor.
Önemli tavsiye: Ücretaiz biletler, her temsilden 1 hafta önce Cumartesi 10:00'dan itibaren Zorlu PSM gişelerinden veriliyor ve hemen tükeniyor. Gitmeden önce telefon ederek bilet olup olmadığını sormanızı tavsiye ederim.(0850) 222 67 76 Keza bize de aynısı oldu normalde bu kadar yoğunluk olmazdı sömester yüzünden sanırım bu hafta sonu gittiğimizde bilet bulamadık haftaya pazar gösterimi için bilet aldık. Bu arada resmi sitede 25-26-27-28-29 Ocak biletlerinin tükendiği açıklanmış.Gözetlemede kalın :)
2-Keşif Serüveni Zorlu'da-Zorlu Center













             
          Minik ziyaretçiler Zorlu Center'da, Macellan’dan Kolomb’a, Pierre de Maricourt’dan, Marco Polo’ya ve Captain James Hook’a kadar tarihe damgasını vurmuş en önemli kaşiflerin serüvenlerini dinliyor ve dünyayı keşfediyor.
Düzenlenen etkinlikler kapsamında minik katılımcılar özel olarak tasarlanan alanda Macellan havuzunda uzaktan kumandalı gemi ile Macellan’ın batıya olan macerasını deneyimlerken onlara eşlik edecek anlatımcılar ile Macellan’ın macerasını öğrenecekler. 
Kristof Kolomb’un Atlas Okyanusu’nu aşıp Hindistan kıyılarından, Dominik Adaları’na kadar olan keşiflerini ise interaktif keşif alanında izleyecekler. Önce kendi pusulasını yapmayı öğrenen minikler, pusulanın tarihi gelişimine katkıda bulunan Pierre de Maricourt’un bozulan çarklı pusulasını tamir edip Maricourt’un serüvenine devam edecekler.
Anlatımcılar ile Marco Polo’nun İtalya’dan Çin’e uzanan rotasını öğrenen minikler, keşif defterlerinde bu rotayı canlandıracaklar. Minikler, son olarak özel olarak hazırlanan keşif haritalı alanda fotoğraf çektirerebilecek, bu keyifli etkinlikten bir hatıra ile ayrılacaklar.
 Biz bu aktiviteyi deneyimleme fırsatı bulduk ve çocuklar keyifli zaman geçirdiler. Hemen aktivite sonrası yan bölümde hafta sonları 12-14:00 saatleri arasında çocuklara yaratıcılıklarını gelişterecekleri oyun alanı bulunmakta. Boyama, geometrik bloglar, oyun hamuru ve bizim gittiğimiz hafta iş makineleri maketlerini ablalar yardımıyla yapma fırsatı bulduk. Bu bakımdan müzikale katılıp oradan buradaki eğlenceyle devam edebilirsiniz. Zorlu'nun etkinlikleri oldukça kaliteli ve güzel tavsiye ederim.














3-Maşa İle Koca Ayı-Trump AVM
Gösteri: Maşa ile Koca Ayı 5882bf30b204amasa_ile_koca_ayi.jpg
Yarıyıl tatiline giren tüm çocuklar, karne sevincini Maşa ile Koca Ayı’nın Trump Alışveriş Merkezi’nde Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek olan sahne şovuyla yaşıyor.Çocukların büyük bir ilgiyle ve merakla takip ettiği dünyaca ünlü Maşa ile Koca Ayı, 21-29 Ocak tarihleri arasında Trump Alışveriş Merkezi’nde çocuklarla bir araya geliyor.
Trump Alışveriş Merkezi’nin çocuk katında kurulacak özel sahnede çocuklar, Maşa ile Koca Ayı’yla bol bol fotoğraf çektirebilecekler ve gösterileri izleyebilecekler. Ayrıca Maşa ve Koca Ayı, çocuklara posterlerini hediye edecekler.
21-29 Ocak tarihleri arasında her gün 12:00-14:00  16:00-18:00 saatlerinde Trump Alışveriş Merkezi’nin B3 katında gerçekleşecek olan Maşa ile Koca Ayı sahne şovu tüm çocukların ücretsiz katılımına açık olacak.



4-Sergi: World Of Dino-ÖzdilekPark İstanbul


ÖzdilekPark İstanbul, çocukların hayal güçlerini geliştirmeye yardımcı olmak için 19 Ocak -7 Şubat tarihleri arasında dinozor temalı dünyaca ünlü ‘World Of Dino’ adlı sergiye ev sahipliği yaparak; minikleri sömestr tatillerinde hem eğlenmeye hem de öğrenmeye davet ediyor.
Alanında uzman rehberler eşliğinde milyonlarca yıl öncesinde yaşamış dinozorları tanıma fırsatı yakalayacak olan minikler, ‘gerçeğini aratmayan’ hareketli dinozorlar ile oynama şansı da yakalıyor. Ayrıca Aviraptor’dan Dimetrodon’a, dev T-Rex’ten Dinozor Yumurtalarına kadar birçok heyecan verici görüntüyü miniklerin beğenisine sunacak olan ÖzdilekPark, dinozorların gizemli yaşamları gün yüzüne çıkarmanın mutluluğunu yaşıyor.
Deneyim yorumum:Çok küçük bir alana konmuş hareketli ve sesli dinazor maketleri. Çocuklar bir dinazor oyuncağı üzerine sıraya geçip binip ileri geri gidiyor. İşiniz oradaysa uğrayın yoksa sadece bunun için gitmeyi gerektirmez.














İşte angry boy dino






Yorumlar

Popüler Yayınlar