Kalemlerden Kule



Herkesin geçmiş bayramı kutlu olsun. Sizi bilmem yollarda sürünen bayramzedelerden misiniz ama biz bir bayram benim, bir bayram eşimin memleketine gittiğimiz için hep yollarda oluyoruz. Artık seneler süren deneyim yüzünden midir bilinmez öyle bir hesap yapıyoruz ki şu saatte yada şu günde yola çıkalım deyip trafiğe yakalanmadan gidip gelmeyi başaran yegane İstanbul'da yaşayanlardanız. Zonguldak'tan 3 saatlik bir yolculukla rekor bir süre ile evimize geri döndük.
Ah inanınki ilk evlendiğimizde yaptığımız saftiriklikleri aklıma getirdikçe gülüyorum. 3 güncük bayram var biz o 3 günde Bursa-İznik-Zonguldak arasında mekik dokumuştuk, üstelik arabamız bile yoktu o zamanlar. Eski alışkanlıklardan dolayı ailelerimizden ayrı bayram geçirmek aklımıza bile gelmemiş. E işte o koşturmalı günlerden sonra anladık bayramları aileler arasında paylaştırmayı hem biz, hem onlar alıştı artık bu duruma .
Neyse ki bayramda hava öyle güzeldi ki püfür püfür esti arada yağmurun tadına vardık güneşte eksik etmedi arada kendini. Umarım sizinde keyifli geçmiştir günleriniz.


Eve gelinir kapı pencere açılıp havalandırılır, bavullar boşaltılıp yıkanır, yemek yapılır, çoluk çocuk banyo yaptırılır ve bir damla kolunuzu kaldıracak enerjiniz kalmadığı zaman çocuklar yine başınıza üşüşüp Anneeeeee aktiviteeee yapalım dedikleri zaman uydurulmuş bir kalem kulesi bu. Tek yapmanız gereken ikişerli sıra ile kalemleri üst üste ekleyip kalenizi büyütmek. Çocukların çok eğlendiği, el kol koordinasyon becerisi kazandığı, sizinde yerinizden kalkmadan vakit geçirebileceğiniz bir aktivite.
Denemekten zarar gelmez.
:)


Yorumlar

Popüler Yayınlar