Taştan Canavar Magnetler





                       Bu sevimli canavar magnetler ile sıkıcı not panolarını ya da buzdolabı üstünüzü renklendirmek istemez misiniz? İşte hem sizin hem de çocuklarınız için mükemmel bir aktivite.

                     Önümüz de malum uzun bir yaz tatili var. En nihayetinde bazılarınızın yolu bir sahil kasabasından geçebilir. Eğer öyleyse size küçük bir proje önerisi.



Adım 1) Çakıl taşı toplayın



Nehir kenarlarındaki kayalar, deniz kenarındaki çakıl yada taşlar bu proje için oldukça uygun. Üstelik çocuğunuzla toplarken onlar bu işten gerçekten çok zevk alacaklar bundan emin olabilirsiniz. Ortalama büyüklükteki taşlar en uygun olanlardır. Fazla büyük olursa buzdolabında durması için gerçekten güçlü magnetlere ihtiyacınız olacak. 3-5 cm boyutundaki beyaz yada açık renkli olan taşları seçinki  kolayca boyansın.


   
                                Biz kış aylarında da olsak fırsat buldukça topluyoruz taşlardan :)

Adım 2) Malzemeleri toplayın


  • Çakıl Taşları
  • Akrilik boyalar
  • Orta ve küçük boy boya fırçaları
  • Küçük mıknatıslar
  • Güçlü (ya da Super) Tutkal 
  • İnce uçlu siyah kalıcı marker kalem 








Adım 3) Çakıl taşlarını boyayın





Akrilik boya çakıl taşlarını boyamak için gerçekten mükemmeldir. Çünkü yüksek kapatıcılığa sahip. Daha parlak ve güzel renklere sahip olmak için iki kat boya kullanın.( Katlar arasında kuruma süresi verin)






Adım 4) Canavar yüzleri yapın grrrrrrrrrrrr!



                             Eğer el işçiliğiniz iyi ise fırça ile boyama yapabilirsiniz ama bu çocuğunuz için biraz zor olabilir. Bu yüzden Edding markasının ince uçlu marker kalemlerini kullanabilirsiniz. Beyaz renk bulamayanlar kağıt yazımlarında hata kapatan beyaz mürekkebi kullanabilir. Kendi hayal gücünüze göre yada yukarıdaki yüzlerin birebir aynısını çizin.


Adım 5) Gözler


  

   
Dilerseniz gözleri boyayabilirsiniz. Yada burdaki gibi hobi malzemeleri satan yerlerde bulabileceğiniz bu takma gözlerden kullanabilirsiniz. Sonradan düşmemesi için güçlü bir yapıtırıcı gerekli bu aşamada çocuklara büyükleri yardımcı olmalı :)










                        En son olarak vernik yada cila sürüp parlaklığı arttırın isterseniz. Kuruması için bir gece beklemeyi unutmayın.


Adım 6) Mıknatıs yapıştırın


Güçlü bir yapıştırıcı ile mıknatıslarını yapıştırın. Büyük taşlar için iki adet kullanın. Bunun kuruması içinde bir gece bekleyin.












Adım 7) Buzdolabınıza koyun, bir adım geri gidin ve hayranlıkla bakın :)







Bu da başka bir fikir.Harfler :)



Kaynak:http://coastalways.blogspot.com.tr/2012/08/rock-monsters-pebble-magnet-tutorial.html

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar