Betondan Kilim Nasıl Olur?


Herkese merhabalar. Yukarıdaki resme bakınca ne görüyorsunuz. Bir aldatmaca da olsa uzaktan bakıldığında bir kilim üstünde iki sandalye ve bir sehpa görülüyor.

                    Bu evin sahibi evin önündeki küçük sundurmaya hep bir şeyler yapmayı hayal etmiş. Bir kilim ve oturma grubu tam istediği şey fakat büyük bir sundurması olmadığı için istediği kilimler hep büyük kalıyormuş. Üstelik kapı önü olduğu için toz toprak temizlik sorunu da ayrı konu. Sonunda bir gün aklına böyle bir proje dank etmiş. Sundurmayı boyarsa tüm hayallerini birden gerçekleştirebilecek.

İşte sundurmanın işlem görecek hali.


               Böylece beton boyamayla ilgili araştırmalara başladığında ilk aşamada yapılacak iş çok temiz bir yüzeyin olması.Bu aşamada her türlü yüzeyde kullanılan çok amaçlı bir leke çıkarıcı kullanmışlar hani şu içinde Oxi ibaresi olanlardan.



Karışımı hazırlayıp yüzeye döküp fırçayla iyice temizlemişler.




Kuruduktan sonra eskisine nazaran daha pürüzsüz bir yüzey elde edilmiş.


Sonraki aşama ise maskeleme bandı ile istedikleri çizgili deseni oluşturmak. İlk aşamada önce kenar çizgilerini bantlamışlar.


Sonrada çizgi aralıklarını ölçüp bantlamışlar.


Beton boyasını rulo fırça ile önce bir kat sürmüşler.


Bir gece bekledikten sonra ertesi gün ikinci katı yapmışlar.


Maskeleme bandını çıkarmak için iyice kurumasını bekleyin daha sonra çok dikkat ederek bandı çıkarın.


İş bittikten sonra görünen görüntü çok fazla kilim havası vermediği için bir ressam fırçasıyla kenarlara kilim saçaklarını çizmişler.






Bu yeni verandaya yeni eşyalar gerekir diyerek ufak tefek dekoratif ürün almışlar.







Ve sonunda eskisine nazaran çok daha ferah ve güzel bir veranda olmuş. Valla ben ne yalan söyleyeyim o eşyaları öyle uluorta gördüğümde Türkiye'de olsa, maalesef bir kaç saat içinde birer birer alınacağını düşündüm.

Umarım bazılarınıza bir fikir verebilmiştir.
Sevgiler herkese.




Kaynak:http://www.runtoradiance.com/2014/08/29/paint-concrete-patio-makeover/


Yorumlar

Popüler Yayınlar