Çocuk el işleri:Sünger kedi mi yoksa ayı mı?




Herkese merhabalar. Bu tatlı sünger oyuncağı görünce çok çok eskilere döndüm.Hafızamdan silinmiş anılarıma. Biz çocukken ilkokulda el işi dersleri olurdu ve öğretmenler genelde bu sünger bebeklerden yaptırırlardı bizlere. Herkes bu büyük rengarenk süngerlerden getirirdi. O zaman her yerde bulunurdu bu süngerlerden şimdilerde ise hiç görmedim. Görsem hemen alıp yaparım ama biraz beklemem gerekecek sanırım ama şidilik beklemek yerine Malezyadaki bir blogger annenin çalışmasını yayınlıyorum. Allahım ülkeler, diller, dinler farklı olsa da çocuk eğitiminde aslında çok da farklı olmadığımızı görmek oldukça dikkatimi çekti. Seneler önceki bizdeki sünger geleneğinin onlarda hala olduğunu görmek bana bir nostalji yaşattı.

İhtiyacınız olan malzemeler

Birkaç paket lastiği
Biraz kurdele
İstediğiniz renklerde birkaç düğme
Elbisesi için küçük bir parça kumaş yada dantel parçası
Dekorasyon için aklına gelen herşey keçe, karton kağıt, toka süsleri vb


Malmeze basit yapması ise çok kolay ve eğlenceli ortaya çıkan sonuç ise oldukça etkileyici.
Öncelikle ayıcıkmı kedicikmi hatta tavşancık bile tiyebileceğimiz bebeğimizin kulakları için paket lastiği yada ip kullanabilirsiniz.


Boynu içinde aynı şekilde lastik ile bir boğum yapın. Lastik yada ipin görünmemesi için üstlerini kurdele ya da süslerle örtebilirsiniz.


  Elbise için ufak bir kumaş parçasını yada buradaki gibi bir danteli bir yapıştırıcı yada silikon tabancasıyla yapıştırın.

Sonrada düğmelerle gözler burunlar istediğiniz süsleme malzemeleri ile bıyık kravat gibi malzemeler ile çocuklarınızın hayal güçlerine bırakarak oyuncaklarını kişiselleştirmelerine bırakın. Çocuklar için oldukça eğlenceli bir proje olduğunu düşünüyorum. Herkese iyi eğlenceler şimdiden :)




Kaynak:http://meijosjoy.blogspot.com.tr/2015/08/easy-kids-craft-tie-cat-bear.html#more

Yorumlar

Popüler Yayınlar