Boya ile Mutfak Seramiği Yapma


                      Herkese tekrar merhabalar. Malum benim mutfak yenileme çalışmamı duymayan kalmadı artık. Bu mutfak seramiği projesi de yapmak istediklerim arasındaydı fakat bir türlü fırsat bulup yapamadım. Bu kendinyap projesi yaklaşık 2 senedir raflarımda yapılmayı bekliyor. Kendim yapıp fotoğraflarını yayınlamak istiyordum fakat ben tembel davranmakta devam ettiğim için bu harika projeyi görüp te yapmak isteyenlerin önüne daha fazla geçmeyim  deyip ayrıntılarıyla projeyi anlatmaya karar verdim. Kim bilir belki sizin yaptıklarınızın fotoğraflarını yollarsınız bana bende o şevkle başlarım bu projeye :)


 
Eeee bu zamanda seramik kaplatmak bir külfet ,birde etrafın yıkılıp dökülmesi temizliği ayrı mesele. İşte size süper bir fikir. Ben bu kendinyap projesini en iyi ilk 3 proje arasında görüyorum. Bilmem sizde katılır mısınız bu fikrime ?

Evet daha önce bu klasik görünüme sahip olan bu mutfak sahibi mutfağının görünümünü modernleşme çabalarına giriştiği gibi eskiden beri sahip oldukları bu mutfağın  seramik görüntüsünde değişlik yapmak istemişler. Yeni bir seramik seçip yapsalar oldukça pahalı tutacak, istediğiniz model ve renkte bütçenize göre bulamama olasılığı da cabası....Eee  hal böyle olunca seramiği tamamen beyaza boyayıp kuruması için birkaç gün beklemişler.

 
Bundan sonraki adım ise hangi duvar mozaiği kalıbını yapacağınıza karar verme aşaması. İşte önünüzdeki sonsuz seçenekten bir kaçı.






İnce uzun figüre karar verildikten sonra en önemli ve en çok sabrınızı zorlayan aşama ise ölçme çizme maskeleme bandı ile duvara yapıştırma aşaması. Aman ha sakın sıkılmayın çünkü ortaya çıkan sonuç her şeye değer bence :)
 
 
 
 
Bu sıkıcı bölümü yapmakta müzik açmak belki biraz sizi neşelendirebilir :)
 

 

Daha sonra seramik etkisi vermek için rastgele olarak uzun çizgileri boylamasına bölen bantlar yapıştırılmış.

 
İşte işin en eğlenceli kısmı. Siyah, gümüş, koyu deniz mavisi, doğal traventen rengi vermek için birbiriyle kontrast renkler seçilmiş. Boyama yaparken de gölgeleme tekniğini kullanmışlar.
 
 
Bu manzaraya bakan kaç kişi bu duvarın seramikle kaplı olmadığını söyleyebilir? Bence çok az ....
 
 
 

 
 
 
 
Kaynak site:http://www.sawdustandembryos.com/2013/02/out-with-old-painting-backsplash.html
 

Yorumlar

  1. İlk halinde gördüğümüz diagonal desen fayans ise beyaza boyanınca öyle düz bir zemin vermez. Derzler kendini belli eder. Böyle düz olabilmesi için üzerine ince bir sıva yapılması gerekir. Kaygan yüzeyli fayanslarda sıvanın tutabilmesi için önceden sıvı bir malzeme sürülmesi gerekir. Hepsi yapı marketlerde satılıyor.Ama anlatıldığı kadar kolay bir uygulama değil, biraz emek ve beceri istiyor.Bu noktada üzerine yapılan sıva tam kurumadan yeni desen için derzler çizilebilir. Böylece boyandığında daha inandırıcı durur.

    YanıtlaSil
  2. Ayrıca temizliğinde de sorun çıkabilir boyama olduğu için.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar