Son zamanlardaki meditasyon uğraşım

 
Bu da son zamanlardaki çocuklar uyuyup kalınca hemen zevkle başladığım yeni uğraşım. Keçeli kalemlerle yapıp küçük küçük her bir ayrıntısını düşünüp taşınarak yaptığım bu şekiller benim için tam bir meditasyon kaynağı şu sıralar. Bunlara Mandala deniliyor. Çocukların boyaması içinde bir çok şekli internette mevcut. Aslında ilk önceleri amacım o günki ruh halime göre kendiliğinden bir şeyler yapıp boyamaktı ama tez canlılığım tuttu yine, kafamda o duvardaki görüntülerini biran önce alma isteği sabırsız olmama yol açtığından şimdilik hazır taslaklar üzerinde çalıştım. 

Hindistan kökenli dinlerde herşeyin mistik merkezini sembolize eden mandalalar meditasyon nesnesi olarak kullanılabilmektedir. Onlar için çerçeveler aldım salonun duvarına kondurdum duma duma dum :) Birşey yapılırken sağlık, mutluluk, huzur ve bolluk bilinci ile yapıldığında bu istenilenleri mıknatıs gibi yaşantımıza çekermişiz. Umarım hayatımda kat kat dahada fazlalaşırlar.

 
Daha büyük resimlerini koymamı isteyen arkadaşlar için hepsini birebir çekip ekliyorum.
 




 

Yorumlar

  1. Ne kadar güzel görünüyorlar! Resimleri biraz daha detaylı görebilmek çok güzel olurdu.. Detayla uğraşmak gerçekten de çok rahatlatıyor, dinlendiriyor insanı. Ellerinize sağlık.

    kagitlik.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Ayşe hanım güzel yorumlarınız için teşekkürler. Sizin çalışmalarınız kadar olamaz ama nacizane fikrimden herkes yararlansın istedim.Evet haklısınız ayrıntılı resimleri hemen bugün ekledim :)

      Sil
    2. mrb nereden öğrendiniz ben kursunu arıyorum bulamadım :( bilgi verirseniz sevinirim ozlem4517_@hotmail.com

      Sil
    3. Merhaba ben tvde Ebru Cündübeyoğlunun evinin tanıtıldığı bir magazin programıyla tanıştım.Oda evinin girişine rengarenk yapmış. Aslında pek kursluk bir sanat değil. İnternette bir sürü kalıp var sonra onları kendi zevkinize göre boyayabilirsiniz.Sonra eliniz alıştıkça kendiniz bir şeyler yaratacaksınızdır :) Burda link var isterseniz bir izleyin http://www.kuzu.tv/tv-magazin-videolari/ebru-cundubeyoglunun-evi/9a2d575ab

      Sil
  2. ellerinize sağlık.çok hoş olmuşlar.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar