Expo 2016 Antalya Ziyaretimiz




Evet çok çaktırmadım değil mi şu 3 haftada tatilde olduğumu? Bu süre içinde taslak yazılarımı yayınladım size blog boş kalmasın diye :) Ama tatilde çoluklu çocuklu olanlar öncelikli olmak üzere Antalya'ya yolu düşenlerin mutlaka ama mutlaka görmesi gereken EXPO2016'yı anlatmadan geçemeyeceğim. Hani şu televizyonlarda, tramvayda, bilboardlarda, dergilerde yani kısaca her yerde reklamı yapılan şu ünlü EXPO gerçekten de anlatıldığı kadar varmış.

Antalya merkezde bulunan (Aksu )EXPO'ya kendi aracı olanlar trafik levha yönlerdirmeleriyle yada cep telefonu navigasyon uygulamaları ile rahatlıkla ulaşabilirler. Toplu taşıma ve tramvay'da yardımcı olacak güzergahlar bulunmakta. Açılış saatleri 11:00 ile 02:00 arası. Hava çok sıcak olduğu için akşam üstü saatlerinde gitmeyi tercih ettik. Sanırım saat 6 civarında oradaydık. Sıcaktan kaçalım diye bu saatlerde giderseniz tek dez avantajınız gün ışığından yeteri kadar faydalanıp foto çekememeniz olacaktır. Ama akşam geç saatlerde bile hala çok sıcaktı haberiniz olsun.

Aracınızı park ettiğiniz yeri aman ha sakın unutmayın çünkü park yeri de çok büyük tırım tırım aramayın sonra dönüşte arabanızı. Biz o heyecanla ziyaretçileri otoparktan sergi alanına götüren shuttle aracına yetişmek için koşarken hiç bakmamışız yerimize. Dönüşte Allahtan shuttle süren arkadaş saat kaç civarında geldiğimizi sordu ona göre şuraya park etmişsinizdir diyerek bize yardımcı oldu hemen bulduk neyse ki. Küçük bir hatırlatma otopark ücreti 5 lira birde arabadan alacağınız varsa alın birdaha gelemezsiniz haberiniz olsun. Zira dışarısı çok sıcakken iç mekanlar  klimaların etkisiyle çok soğuk geliyor. Belki çocuklara birşeyler alınabilir.

Shuttle sizi ilk olarak bilet gişelerine getiriyor. Günlük giriş ücretleri yeni düzenlemeyle çok makul bir fiyata düşürülmüş. Sanırım daha önce çok daha fazlaymış. Şu andan yetişkinler 15 tl, 0-7 yaş ücretsiz, 8-13 yaş 10 tl.

Giriş yaptıktan sonra son derece ilgili bir çok görevli içeride bulunan alanları anlatıp gezilecek yerlerin harita ve etkinlik broşürlerini verip çocuklu aileler için tavsiye edilen yerler için bilgi veriyorlar. Hemen solunuzda küçük çocuklu aileler için bebek pusetleri kimlik karşılığında emanet alınıyor. Yaş sınırı 5 yaşın altındaki çocuklar. Çocuklar artık yeterince büyüdüğü için biz artık puset kullanmıyoruz fakat Emir biraz rahatsız hissettiği için o büyük alanı yürümekte çok zorluk çekecekti bu açıdan bu pusetler bizim için yerde ararken gökte bulduğumuz bir şey oldu. Dilerseniz saati 40 lira olan akülü değişik araçlarda kiralayabilirsiniz.

Girdiğinizde sizi Türkiye'nin Eyfel'i olarak adlandırılan Turkcell Kulesi karşılyor.Kulenin üstünde 2 açık 1 kapalı seyir terası bulunmakta. 

Hemen sol tarafınızdaki Kongre merkez binasındaki Magnicifant Bugs sergisini görmenizi tavsiye ederim. Bir yada iki üst kattı sanırım yeri.
Harika böcekler dev maketleri, kelebek gibi yaşam döngülerinin güzelce gezildiği bir yer harika.





Sonraki durağımız ise THY Çocuk Bilim ve Teknoloji Merkezi. Burası harika bir yer. Çocuklarınız daha önce edinmediği yada görmediği bir çok aktiviteyi burada görebilirler. Valla ne yalan söyleyeyim en az onlar kadar çok eğlendim ben burada. Binanın bahçesinde gerçekleriyle birebir benzeyen sesli ve hareketli dinozor bahçesi bulunmakta. Ediz dinozorlara ve isimlerine çok meraklı bu yüzden onun için çok heyecan verici oldu.








Bilim merkezinin 1. katında temel bilimler ile ilgili parkurlar, çeşitli deney düzenekleriyle, 10D salonu ve 3D modülü bulunuyor.


Çocuklar 3D modülünde uzayla ilgili simülasyona girerken bizde aynı sırada daha büyük çocuklar ve yetişkinlerin girmesi için 10D salonuna girdik. İki seansta yaklaşık 5 dk sürüyor.



Deneylerden bazıları.....



3. katta uzay dünyası bulunmakta, en önemlisi olarak Planetaryum bulunmakta. 86 kişilik kapasitesi ile seanslar olarak çalışan ve yaş sınırının olmadığı küre şeklinde tasarlanmış yapısı ile uzanarak size eşsiz bir gösteri izleme fırsatı sunuyor. Çocuklarda uzanıp yanımda izlerken seslerini duyuyorum ''Ne kadaaar güzel'' diye :)




Bilim merkezinden çıktıktan sonra sizi elektrik üretmek için özel bir sistem ile yapılmış olan geleneksel görünümdeki harika bir değirmen karşılıyor sizi. En tepesine kadar çıkmanızı tavsiye ederim.


                               Daha sonra çocuklar için park alanı var. Çok büyük bir tırmanma kulesi var. Akülü arabalarla trafik eğitim parkıda bulunmakta ama bizim gittiğimiz saatte çalışmıyordu.





Şakayık terasından bu harika manzarayı seyredebilirsiniz.

Geleneksel Türk evlerinin sıralandığı sokaktaki restoranlarda damak zevkinize hitap edecek güzel yemekler yiyebilirsiniz.


Birbirinden güzel tematik bahçeleri gezmeyi unutmayın.


   En son olarak Torku Çocuk adasını ziyaret ettik. Birbirinden farklı onlarca güzel etkinliğe katılıp bir çok sertifika aldı çocuklar. Burada baya zaman geçireceksiniz biraz oturup dinlenin bence :)


 

Her gün binlerce ziyaretçisi olan Expo2016 kalitesi, içeriği, çalışanları olarak benden fazlasıyla geçer not aldı. Tavsiyemdir yolunuz buralardan geçerse uğramadan gitmeyin.

Yorumlar

  1. Bir iki ay önce 1 yetişkin 1 yaşlı 1 çocuk 100 lira tutuyordu. . Yine de gidicek tik. Ancak gelebildik. Fiyatların düşmesine bayildim. Şu sicak ta biraz azalma olsa keşke.
    Ben 2 günde planliyacağim.
    Tabi mutlaka blogumda paylaşacağım. Yazdıklarınız çok yardımcı oldu. Tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Aslı yardımcı olabildiysem ne mutlu bana umarım güzel zaman geçirirsiniz :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar