Vialand Wildpark Gezimiz-Jungle İstanbul





























Postlarıma bakarken uzun zamandan beri çocuklu İstanbullulara nerelerde iyi vakit geçirebilecekleri ile ilgili tavsiyelerimi ihmal ettiğimi fark ettim. Bu yüzden bu haftadan başlamak üzere gidip görebilme fırsatı bulduklarımızı yada merak ettiğimiz yerler hakkında sizlerle deneyimlerimi tekrar paylaşmaya çalışacağım.

Sizleri bilmem ama her ne kadar evde çocuklarla birlikte güzel aktiviteler yapsak ta, yada onlar ana sınıfında oyuna yeterince doysalar da bizim bir aile olarak hissedebileceğimiz ve paylaşabileceğimiz anları en üst düzeyde tutabilmek için hafta sonunu eşim ve çocuklarımla dolu dolu geçirmek isterim. Bu yüzden her zaman nerede ne aktivite var; ne yapalım diye araştırmaya girerim. Yazın daha kolay olan bu arayış kış ayları geldiğinde sinir bozucu olabiliyor.  Ne yapalım diye düşünürken fırsat kuponlarında Vialand Wildpark için düzenlenen bir promosyonla karşılaştım ve soluğu haftasonu Vialand de aldık.





Vialand'de Wildpark'da 2500   kapalı alan içerisinde yüzlerce egzotik canlıyı bir arada görebilirsiniz. Dev yılanlardan, büyük örümceklere, rengarenk bukalemunlardan timsahlara,,,,,  

Tema parkı beş kısımdan oluşuyor.

1-ANTİK DÜNYA

Bu kısımda canlıların özel yaşam koşullarına göre dizayn edilmiş teraryumlarda birbirinden farklı yılan türleri sizleri bekliyor.


Albino Burna Pitonu


Halı Pitonu


Soğuk kanlı hayvanlar olduklarından genelde bir köşede kımıldamadan duruyorlar :)

2-KARANLIK MAĞARA

Böcekler kısmı olarak genellenebilir fakat bu kısımda birbirinden güzel renklerde bukalemunlara rastlamak ta mümkün. İmparator akrebi, dev tarantulaları, dev kırkayakları, dal böceklerini özel aydınlatmalar kullanılarak hazırlanan bu karanlık teraryumlarda görebilirsiniz.



Dev Tarantula

Dal Böceği

Panter Bukalemunu



























                            3-ÇÖL EFSANELERİ


Sürüngenler bölümü. Diken Kuyruklu Varan, Boncuklu Kertenkele, Tokay Geko, Sakallı Ejder, Sudan Zırhlı Kertenkele ve diğerleri Wildpark'ın Çöl Efsaneleri bölümünde sizleri bekliyor.




Sakallı Ejder

Zehirli Ok Kurbağası
 Bu sevimli mini minnacık kurbağalar dünyanın en zehirli hayvanı olan Ok Kurbağaları. Yaklaşık olarak boyutları 2,5-5cm olmasına rağmen 150 insanı 1 dakika gibi kısa bir sürede öldürücü bir zehre sahiptirler.

4-SU ALTI KRALLIĞI


Akvarum bölümü. Herhangi bir akvaryum tema parkının kısa bir özeti gibi ilgi çekici bütün balıkları burada bulabilirsiniz.

Tetra Neon Balığı




                                          

                                                              Harika Müren Balığı



Yengeç dansı buna denir





5-TROPİK MACERA

Anavatanı Afrika, Güney Amerika ve Asya olan, iklim ve yaşam koşulları yağmur ormanlarının şartlarına göre düzenlenmiş özel teraryumlarda bulunan birbirinden renkli, egzotik ve tropik canlılar bu kısımda sizleri bekliyor. İguanalar gibi. Ah ah  üniversite yıllarında ev arkadaşım yüzünden bir iguanayla paylaştığımız evimiz geldi aklıma şimdi. Bir keresinde akvaryumundan kaçmıştı günlerce aradık bulamadık sonra kartonpiyerin içine tırmanıp pineklediğini keşfetmiştik.

ARA PAPAĞANI

TUKAN
Tukan kuşu öyle utangaç ki insanlar varken yukarılara kaçıyor biz gittiğimizde, aşağı indiği bir fırsatta hemen fotoğrafını çekebildim neyseki. Buda tekrar bizden arkasını dönüp  kaçtığı fotoğrafı.



Son kısımda küçük bir müze kısmı ve hediyelik eşya bölümü bulunmakta.







Dilerseniz 10 tl gibi bir ücret karşılığında Wildpark Hatıra Fotoğrafı çektirebilirsiniz.


Ziyaret saatleri ve fiyatlandırma 

8 Kasım 2015 tarihinden itibaren 10:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
WildPark Hayvanlar Alemi'ne giriş fiyatları (kişi başı);

0-4 yaş ücretsiz
5-14 yaş 17 TL
15-59 yaş 25 TL
60 yaş ve üzeri 17 TL
Dediğim gibi wildpark yeni açıldığı için yeterince bilinmiyor bu yüzden şehir fırsat kuponlarında sıklıkla rastlayabilirsiniz. Buradan biletinizi daha uygun koşullarda temin edebilirsiniz.

Her ne kadar canlıların kapalı kafesler içinde bulunması içimi acıtsa da gelelim genel izlenimlerimi sizlere aktarmaya.   Bir Biyolog  olarak  master da  moleküler tıpa geçiş yapmış olmama rağmen canlılar kendimi bildim bileli benim için bir tutku olmuştur. Onları saatlerce seyretmek, gözlemlemek, sosyal yapılarını anlamaya çalışmak benim için tutku gibi bir şey. Neyse ki oğullarım da biraz bana benziyorlar özellikle küçük oğlum Emir benim gibi belgesel hayranı kendini kaybediyor seyrederken. Bu bakımdan çocuklar ve biz yeterince iyi vakit geçirdik. Çok büyük bir mekan değil bence, çok uzun soluklu bir tur beklemeyin derim ben. 

Wildpark Vialand alışveriş merkezinin giriş katında. Çocuklar için özel düzenlenen WC kısmı güzel düşünülmüş.



Kapalı bir alan olduğu için kış aylarında gidilecek yerlerin arasında fakat yağmur yada çok soğuk bir hava yoksa Vialand alışveriş merkezinin açık havasından da faydalanın bence.




Sevgiyle kalın hepinize güzel günler :)

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar