Beş yaşındaki Tatlı Dylan'ın Odasının Yenileme Serüveni-2

Evet kaldığımız yerden devam ediyoruz. Sevgili annemiz öncelikle odanın en göze çarpan kısmının duvar olmasını düşünmüş; chevron boyalı duvarlar, ıkat stili yada büyük noktaların olduğu bir tasarım düşünmüş. Fakat bunların hepsi neredeyse her yerde karşısına çıkan artık orjinallikten çıkan işler olduğundan parasını dahiyene bir şekilde oda duvarlarına montelemeye karar verdiği altıgen bloglara harcamayı uygun görmüş. Bence çokta iyi yapmış. Evet bu aşamadan sonra biraz zahmetli bir iş sizleri bekliyor.

Bundan sonra yapılacak iş ince işçilik isteyen bir çalışma olduğu için öncelikle yapmanız gereken duvarınızın ölçülerini alıp biraz kağıt kalem ile etüd çalışması yapmak. Matematik dehası olmanız gerekmiyor tabi bunun için fakat duvarın ölçülerine uygun boyda altıgen peteklerin nerde başlayıp biteceğine bunlardan kaç adet bize lazım olacağına karar vermek için oldukça gerekli keza sonra saçma sapan bir dizaynla karşılaşabiliriz.

Annemiz çok tasarruflu daha önce hurdaya çıkan mdf 'lerden yararlanmış bu altıgen petekler için.
Öncelikle düzgün bir yüzey için kesim işlemine başlamadan mdf plakalarının hepsini zımparalamışlar. Onlar zımpara makinesi kullanmışlar ama bu işlemi elinizle de yapabilirsiniz bazen zımparaya gerek bile kalmayabilir.




Elinizde dekupaj testereniz varsa ne ala evinizde kendiniz kesim yapabilirsiniz keza artık pahalı makineler değil herkesin alabileceği bir fiyattalar.(tabi hobi için olanları) Ama yoksa artık tüm yapı marketlerin kendi kesim atölyeleri var buralarda rahatlıkla yaptırabilirsiniz.
Bundan sonraki aşama altıgen olacak mdf plakaların her iki uçlarının 30 derecelik açı olacak şekilde kesilmesi.


Her iki ucu kestikten sonra görünüm şu şekilde olmalıdır.



Bu plakalardan size gereken kadar kesiniz.


Bir kesim işimiz daha kaldı oda altıgen parçaların birbirine muntazam bir biçimde uyması için bu kestiğimiz plakaların yine 30 derecelik açı olacak şekilde ok görünümü verilip kesilmesi.




İşin sıkıntılı bir yönü bitti şimdi diğer sıkıntılı yönüne geldi. Buda kesilen bu parçaların duvara montajı. Bu aşama için kesinlikle çivilere ihtiyacınız olacak. 


Çivileme işlemine geçmeden her bir parçanın düzgün görünüm vermesi için su terazisi ve maskeleme bandına ihtiyacınız olacak.




Herşey sorunsuz olmuşsa o zaman levhalarınızı duvara çivileyebilirsiniz işte.


Evet bu proje zor değil ama biraz zaman alıcı çünkü her aşamada bol miktarda birbirini izleyen tekrarlamalar var. Hemen surat asmayın canım ortaya çıkan güzel görünüm bu sıkıntıya değecek göreceksiniz.

Bu günlükte benden bu kadar; serüvenimiz daha devam edecek. Görüşmek üzere.

Yorumlar

Popüler Yayınlar