Meyve kasasından kitaplık




Şu güzel yer kaplamayan şirin şık kitaplıklar sürekli yurtdışı çocuk odası fotolarına bakarken karşıma çıkıyordu. Mutlaka bunu bende yapmalayım deyip duruyordum. Bir gün Edizle marketten dönerken son derece muntazam hatlara sahip bir kasa gördüm ve görevliden onu alıp alamıyacağımı öğrendikten sonra evde balkonumun bir köşesine koydum. Evet amacım onu istediğim kitaplığa dönüştürmekti. Yapması son derece kolay görünüyordu benim için ama oldukça yanılmışım. :) Bir sürü teknik engelle karşılaştım. Çok fazla bu işlerden anlamadığım için tabi biraz zamanımı aldı. Ama herşey tabiki kendi deneyiminizle çok daha güzel öğreniliyor.
 Evet sıra geldi yapım aşamalarına


1-Kasa gözünüze kestirdiğiniz yerden bir güzel testereyle kesilir. Benim teknik zorluğum kasanın çok ince olup kolay kesileceğini zannetmek oldu. Birde elimdeki testerenin sapı yoktu kağıda sarmalayıp öyle uğraştım oda sinir bozucuydu.

2-Kasanın zımba parçalarını karga burunla sökmek

3-Kesilen parçaları birbirinin simetriği yapmak için biraz yontmak gerekti.

4-En son olarak güzel bir zımpara yapıp boyaya hazır hale getirdim.



5-Evet gelelim en önemli sorunuma . Kitaplığın duvar asılabilmesi için arka kısmına  parça eklemem gerekliydi. Fakat o eklemem gereken parça kasa ince olduğu için çiviyle çakılmıyordu hemen kırılıyordu. Sağlam olmalıydı duvardaki ağırlığı taşıyabilsin. Sinirim bozuldu ve 1 hafta bekledi kitaplığımız. Ama bendeki inat hiç bitermi. Gözümün önünde hayal ettiğim görüntü illaki olacak. O hafta sonu Bauhausa gidip ne yapabilirim diye küçük incik cincik vida şu bu bakarken resimdeki L parçaları almaya karar verdim. Böylelikle iki tahta parça basitçe az uzunluğu olan iki vida ile birbirine sımsıkı kenetlenmiş oldu.



 
 
 
6-En son olarak hayalimdeki görüntüyü tamamlaması için Edizin tahta oyuncak parçaları vardı onları silikon ile yapıştırdım. Ve Edizin oda kapısının arkasındaki ölü alana dübel ile monte ettik. Ediz çok mutlu kitaplığından bende projeyi tamamlayabilmiş olmaktan. Eee şimdiki aklım olsa mobilyacıdan ısmarladığım parçaları kullanırdım :) Ama olsun ben yaptım ben yaptım yehuuuuu Uzun uğraşlar sonunda ...... 
 


 
 NOT: Bu arada arkadaşlar hala çekilişim devam ediyor. Tarih belirtmeyi unutmuşum. Şu sıralar Emirin doğum günü hazırlıklarıyla ilgilendiğimden son katılım tarihini  20 Nisan olarak belirledim. Kazanana umarım hayırlı olur....
 
 
 
 
 
 

Yorumlar

  1. çok güzel olmuş.ellerinize sağlık.bu aralar ben de düşünüyordum bu tarz bir çalışma.ama güzel bir kasa bulamadım henüz.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş elinize sağlık tasarım dersimiz için çok güzel birşey inşallah öğretmenimiz beğenir

    YanıtlaSil
  3. Cok guzel olmus emeginize saglik :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. bravo..harika olmuş

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar