Çocuk Odaları İçin Ağaç Görünümlü Duvar Askısı



Herkese merhaba. Benimde çok hoşuma giden çocuk odalarına çok yakışan bu askılığın nasıl yapıldığını anlatıp kalıplarını paylaşacağım. Son zamanlarda sıklıkla bu çalışmalara rastgeliyoruz artık. Genelde çıkarma duvar yapışkanlarına denk geliyoruz. Burada acemi işçiliği gerektiren basit bir çalışma var. Dilerseniz siz (eğer dekupaj testeriniz varsa) yada mahalle mobilya ustanız size vereceğim kalıpları kullanarak rahatlıkla yapabilirsiniz.



Öncelikle isteğiniz boyutlardaki ağaçların ve yaprakların şablonunu yazıcıdan çıkartın. Sayfaları arkasından şeffaf bant ile bantlayın ve bir kalem ile gölgelerin üstünden geçin. Kullanacağınız tahta yüzeyin üstüne kalıbı kopyalayalım. Düzgün kopyalayamazsanız üzülmeyin aksine bu  daha doğal bir görüntü oluşmasını sağlar :)
Linkteki videoyu izleyerek testere kesimini yapınız.Videoyu izle

                                 Daha sonra önce 80 numara zımpara ile kenarları ve yüzeyi düzeltin. Ardından bu işlemi 120 numara zımpara ile tekrarlayın.(Ağacın arka kısmını yapmanız gerekmez endişelenmeyin :) Askı olarak kullanacağınız odun parçalarını uygun ebatlardan açacağınız deliklerin içine ahşap yapıştırıcı ile yapıştırıp vidalayın.
                               Ağacı istediğiniz renklerde boyayıp dilerseniz üstüne bir ahşap koruyucu uygulayın.

                             Sonra serbest boya aktivitesi. Duvarınıza istediğiniz orman görüntüsünü çizin.Sonra ağaç gövdelerinizi duvarınızda matkap ile açacağınız deliklere asın.

İşte kalıplar.

Yaprak şablonu
Büyük ağacın kalıbı
Orta boy ağacın kalıbı
Küçük ağacın kalıbı

Bol şans kolay gelsin şimdiden....




Kaynak:https://www.lowes.com/creative-ideas/kids-and-baby/tree-wall-art/project#noop

Yorumlar

Popüler Yayınlar