Hem Mandala Hem Kelebek Maske Yapalım




                Mandala boyama hevesim 2012 yılında başlamıştı. Daha o zamanlar çok fazla bilinirliği yoktu. Bir meditasyon uğraşımdı benim için. Hatta şu anda salonumun duvarını hala onlar süslüyor. Buradan bakabilirsiniz.  O yıllarda bir gün benim küçük bebeğimin büyüyüp benimle birlikte bu uğraşı yapacağını düşünmek çok uzaktı bana. Ama gel gör ki zaman çabuk geçiyor ve benim keyif aldığım şeylerden onlarında zevk alması beni acayip mutlu ediyor.


Eğer çocuğunuz boyamaya meraklıysa bu onlar için çok güzel bir aktivite bence. Boyamayı yapmak hem dikkat, hem el becerisi, hem de iyi bir konsantrasyon gerektiriyor. Belli yaşlardaki çocukların ilgisini aynı iş üzerinde uzun süre tutmak çok zordur. Yanlış hatırlamıyorsam Edizle yerimizden hiç kalkmadan 1-2 saat bu boyamayı yaptık. Bence bu sürenin bu kadar uzun olabilmesi kesinlikle sizinde oturup onunla birlikte boyamanızdır. Lütfen kağıdı önüne atıp hadi boya olayına girmeyin birlikte geçireceğiniz güzel vakte kıymayın. Çocuklar bu yaşlarda çok rekabetçi olduklarından mutlaka şu diyologlarla karşılaşacaksınız. '' Of benimki olmuyor, seninki daha güzel oldu anne ya! Ben seni geçicem. '' Öyle böyle bence gayet başarılı bir şekilde en az benim kadar güzel bir çalışma çıkardı Ediz.







                     Boyadığınız kelebeği kesip ortasından bir çubuğa yapıştırıp maske yaparak (biz üşendik) birbirinden güzel pozlar verdik çocuklarla. Benim yaptığım resmide sakladım bir gün dekoratif amaçlı bir yerde kullanabilirim diye.


Sizde bizim gibi iyi vakit geçirmek isterseniz tek yapmanız gereken aşağıdaki dosyayı yazıcıdan çıkartmak.



Yorumlar

  1. Çok güzel bir aktivite olur. Bence bu kelebek maskesini bir doğum günü için kelebek temasını kullanılarak kullanılabilir. Kız çocuk anneleri için güzel bir fikir olabilir. Böylece sürekli her kız çocuğunun yaptığı gibi Rapunzel temalı doğum günü yerine farklı bir doğum günü olur gibime geldi ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım inanırmısın bilmem ama senin yorumunu okumadan önce bende aynı şeyi düşünüyordum. Biliyorsun parti düzenleme işini seviyorum. İnsanlar biraz kalıplardan sıyrılsa micky mini mouse yapmaktan sıkıldım diyordum. Hay ağzına sağlık :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar