Atık Kartonlardan Şato



Aradan uzun zaman geçti; bilmiyorum ama yazmak hiç istemedi şu ellerim belli bir süre yüzüne bakmak istemedim bilgisayarın. Bu verdiğim ara içinde Bursa'da son olanı da sayarsak 3 canlı bomba patlaması oldu. Terörden ölenler sıra sıra her gün, Özgecan'a ağlarken daha küçük yaşta taciz edilen sabi sübyan onlarcası. Hergün bıktım usandım bu hayattan en çok ta insanlardan. Bir fanusun içine koyup tüm sevdiklerimi orada yaşamak istedim sorunsuzca ama sonra duyarsız milyonların içine katılmış olacaktık. Bir roketle başka dünyalara mı ışınlansak tüm aile ne yapsak bilemiyorum.




Şu an için elimden gelen tek şey gelecek için vicdanlı, vatansever, çevresine duyarlı çocuklar yetiştirebilmek sanırım. En nihayetinde hayat devam ediyor ama o hayatın artık bir kolu kırık, ayağı bandajlı, her yanı yaralı . 
Ama bizim evimizde mutluluk her daim (Maşallah). Umarım tüm etrafı kaplamaya yeter.

Birde sen başlama biz buraya kafa dağıtmaya geliyoruz diyenleri duyar gibiyim o yüzden ocak ayında yaptığımız bu aktiviteyi paylaşmak istedim.


Bir çizgi film karakteri olan Mike the Knight'ın kalesini yaptık. Pdf dosyaları kaydedilemiyordu sadece sayfadan basıp yazdırabiliyorduk. Bu yüzden o gün kağıtları hemen bastım sonra da linki sayfaya eklerim dedim. Ama ocak ayından bu yana maalesef ki linki silmişler. Bu yüzden şimdilik pdf dosyalarını sizinle paylaşamıyorum. Bulursam sayfaya ekleyeceğim hemen :(





Yazıcıdan çıkarttığım sayfaları evdeki artık kartonlara yapıştırdım ki sağlam olsunlar diye. Sonra da bir puzzle edasıyla şatoyu yapmaya başladım. Kolay oldu mu? Hayır hiçte kolay olmadı uğraş isteyen bir şey. Özellikle koli kartonlarının kesilmesi zorluyor insanı. Bazen makas bazen maket bıçağı elimi acıttı. Bu sırada herhangi bir fotoğraflama yapamadım başımdaki ne zaman bitecek diye muhabbet kuşuna bağlayan çocuklardan. 

Kulelerin yapılması için havlu kağıt ve tuvalet kağıdı rulolarını kullandım.  Kule bayraklarını takmak için kürdanlar kullandım. Kalenin duvarlarını birbirine yapıştırmak için silikon tabancası kullanabilirsiniz. Ben maskeleme bandı kullandım. Maskeleme bantları kağıt oldukları için duvar kartonlarını birbirlerine monte ettikten sonra yazıcıdan çıkarttığım duvar resimlerini yapıştırdım ki yapıştırma izleri belli olmasın. 

Birde linkte bazı sayfalar eksik verilmiş sanırım çünkü ne yaparsam yapayım eksik kalıyordu bende kendime göre birşeyler uydurdum. Bazı sayfalardan daha fazla basıp eksik kısımları tamamlamaya çalıştım. Özellikle şatonun ortasındaki kalenin yapımı tamamen uydurmasyon oldu. Bunun için dikdörtgen ince uzun bir kutu işinizi görür ben bir içki markasının metal kutusunu kullandım.

Sonuç işte bu


Ve oynayan mutlu çocuklar. Uğraşmama değdi çok şükür :)





Yorumlar

  1. Bizde kuzularim ile tek katlı teraslı bir ev yapıyoruz. Sonucu blogumda paylaşacağım, bakalım begenecek misiniz? Bu arada sizin şatoya bayıldım. Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım teşekkürler. Merakla bekliyorum ben de evinizi :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar