Banklı Yemek Masası Yapımı



Son zamanlarda çok meşhur olan banklı yemek masalarına biraz değinmek istedim. Benim için çok konforlu olmasa da güzel bir görünüm sunan bu bankları evde nasıl yapabiliriz bundan biraz bahsedelim.


Bu bankaların en önemli avantajı bence kullanmadığınız zaman evinizin herhangi bir köşesine koyabilmeniz ve ihtiyaç duyduğunuzda masadaki sandalyeleri bir araya getirip yeni yer açmak için kullanabilmeniz bence. Yinede yemek yerken sırtınızı yaslayacak bir yerin olamaması beni rahatsız ediyor.


Şimdi biraz internette dolaştım bu yemek takımlarının fiyatları oldukça uçuk geldi bana. Ee az maliyetle buna nasıl sahip oluruz işte yukarıdaki gibi bir bankla. Hemen sizi duyar gibiyim bizde böyle bir sehpa yok diye. Ama bende fikirler bitmez mahalle aralarında bazı eski eşya satan dükkanlar olur. Onlara denk gelirseniz çok çok ucuza satın alabilirsiniz. Hatta sadece sehpa ayakları bulsanız bile bunu yapabilirsiniz. Sadece mobilyacıda uygun ölçülerde biz üst panel kestirmeniz yeter. Birde ben her İKEA'ya gittiğimde çıkışta defolu zarar görmüş malzemelerin satıldığı bir alanı olur oraya bakmadan geçmem. Oralarda projelerde kullanmak üzere ne hazineler bulduğumu söylesem inanamazsınız. Bir gün belki sizede denk gelir.
Hatta hali hazırda İKEA'da satılan  SIGURD ve BJURSTA modelleri var.Yeni yeni de satın alabilirsiniz yani.

Elimizde artık bir sehpamız olduğunu varsayarak geriye tamamlamamız gereken aşamaları anlatayım. Herhangi bir yapı marketten yada koltuk döşemecisinden uygun yükseklikte ve yumuşaklıkta sünger yada köpük satın alın. Masanızın yüksekliğine göre oturduğunuzda uygun boyda kalmanız için sünger kalınlığını ona göre seçin lütfen. Burada yaklaşık 6-7 cm kullanılmış siz daha az kalınlıkta bulursanız iki kat kullanabilirsiniz süngerinizi.




Bankınızın ebatlarınca süngerinizi kesmek için  bankınızı süngerin üstüne ters çevirip ölçüsünü alın.


Keserken kenarlarının düzgün olmamasını sorun etmeyin çünkü nasılsa kimse görmeyecek.


Süngerinizin ölçülerinde kumaşı da kesin.



Dilerseniz  hem daha rahat oturum için hemde diğer sünger parçasının kaymadan daha sağlam şekilde durmasını sağlamak için  önce çok ince bir süngeri banka zımbalayın.



Bu projede geçirme kılıf yapılmış böylece daha sonra rahatlıkla çıkarılıp yıkanabilir. Bu yüzden kumaşınızı ters çevirip iğne ile dikilecek alanı belirlemek için kenar ölçülerince boydan boya iğneleneyin.


İğnelediğiniz yerden dikim işini yapıp fazla kalan kısmı kesip atın.




Süngerin fazlalık kısımlarını da kestikten sonra kumaşın en alt kısımlarını da makineden geçirip dikin.


Resimdeki gibi sadece iki sandalyenizi bu bankın kumaşından kaplarsanız gördüğünüz gibi oldukça şık bir görünüm elde edeceksiniz.

Umarım beğenmişsinizdir. Sevgiyle kalın :)



Kaynak:http://www.tealandlime.com/2011/11/easy-bench-slipcover-tutorial/

Yorumlar

  1. aa çok güzel olmuş, emeğinize sağlık. bayılıyorum ev yapımı şeylere:))

    YanıtlaSil
  2. çok beğendim elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. elinize saglık çok hoş olmuş

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar