Karton Kutudan Yarış Arabası


Hepimiz çocukların mukavva kutularla oynamayı sevdiğini  biliriz. Özellikle de büyük olanlarıyla. İşte size güzel bir proje. Bu yarış arabasını yaparken çocuğunuzla hem güzel  zaman geçireceksiniz hemde kendi üretimi olan bir oyuncak yapacaksınız. Bir hafta sonunuzu verimli geçirmek için çok ideal.


İşte gerekli malzemeler


1-İlk işlem olarak karton kutunuzun üst kapaklarını kesin

2- Fotoğrafta görüldü açıyla yan kısımlardan kesin. Ön kısmını da belli bir yere kadar kesip araba şeklini vererek öne kıvırıp bantlayın. Arka kuyruk süsü için iki adet karton parçasını yerleştirip bantlayın.






































3- Her iki kuyruğu birleştiren düz bir kartonu da arabanıza bant ile sabitleyin. Bantlama işlemini maskeleme bantları ile yaparsanız boyama yaparken her yer boyanır maskeleme bantları kağıt yüzeyli olduğu için daha muntazam görünecektir.

4- Dilediğiniz renklerde arabanızı boyayıp çeşitli stikerlar ile görünüm zenginliği elde edebilirsiniz.

5- Lastikler için dilerseniz siyah kağıt tabaklar yada yine yuvarlak karton parçalarını siyah renge boyayarak kullanabilirsiniz. Dilerseniz yapıştırın dilerseniz raptiye ile sabitleyin.

6- Son olarak çocuğunuzun içine rahatça sığabileceği kadar bir kısmı kutunun altından kesip çıkarın ve evde koşup oynaması için omuzlarına takabileceği bir askı yapın. Bu askıları uzun iki kartonu bir araya getirip koli bandıyla sarın ve yine şeffaf koli bandıyla arabanıza sabitleyin.

Evet şimdi çocuğunuz üstüne giyebilir arabasını. HAZIR ! BAŞLAAAA






Kaynak:https://www.facebook.com/hashtag/kids21xferrari

Yorumlar

  1. Çok hoş bir çalışma olmuş.kolayca da yapılabilir tsk ederiz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar