Raptiyelerle Dekoratif Tablo Yapımı



Bu şık görünümlü dekoratif tabloyu yapmanız çok kolay. Başlıca gerekenler istediğiniz ölçülerde bir tuval (bu çalışma da kare kullanılmış) ve yeterli sayıda altın görünümlü raptiye.





Printer yardımı ile istediğiniz şeklin şablonunu çıkartın. Bu kalıbın üzerinden kurşun kalem yardımıyla tuvalin üstüne  şablonu çıkartın.




Raptiyeleri yerleştirmeye dıştan içe doğru başlayacağımız için kenar kısımlar tuvalin tahta kısmına denk geldiğinden burada raptiyeleri sabitlemede bir çekice ihtiyacınız olacaktır. Bu kısmı hallettikten sonrası daha kolay.



Birçok raptiye kullanılmasına rağmen projenin bitmesi iki saatten az bir zamanınızı alıyor.

Ve proje sonunda gerçekten göz alıcı üstelik çok ucuza mal olmuş dekoratif bir objeniz oluyor :)

Bu fikri çocuklarınızın odalarında renkli raptiyelerle de uygulayabilirsiniz. Bu arada aklıma gelmişken bence zaman içerisinde raptiyeler oksitlenme yapacağından renkleri kararıp matlaşmaya başlayabilir. Bunun için ince bir tabaka cila yada vernikle kaplayabilirisiniz. Ya da en basiti renksiz oje ile üstünden geçin oda işinize yarayacaktır.



Kaynak:http://www.livelovediy.com/2014/02/how-to-make-diy-ampersand-art-using.html
http://lifeinvelvet.com/2014/01/valentine-ampersand-art/

Yorumlar

  1. Harika olmuş bayıldım...
    Evlilik arifesindeyim ve kesinlikle evimin koridoru için tablolarım hazır bu fikri gördükten sonra...
    Nişanlımın ve benim baş harfleri gözümde canlandı bile :)

    Bana da beklerim :)

    http://mavikivi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Dilek inan ki evinin koridorunu şimdiden merak etmeye başladım bile :) Evlilik seneye anladığım kadarıyla o zamana kadar bol bol vaktin var yapacak :) Bloğun çok hoşuma gitti hiç evlilik öncesi hazırlıklarıyla ilgili bir site olabileceğini düşünmemiştim. Şu güzel hazırlık telaşlarını birbirinizi üzmeden hiiiç stressiz atlatırsınız inş. Önemli olan sizlersiniz çook mutlu olun inş.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar