Duvar Kağıdı ile Şifonyer Yenileme



Herkese merhaba. İşte size yine bir dahiyane geri dönüşüm yada yenileme çalışması. Sizlere genelde yeni ufuklar açabilmek için  evinizde de uygulayabileceğiniz birbirinden farklı projeler sunmak istiyorum. İşte bu güzelim şifonyer yenileme çalışması da son derece farklı olmuş.

Herzamanki gibi elimizde eski bir mobilyamız var. Çekmecelerin içleri bile çocuklar tarafından yeşile boyandığı için oldukça yıpranmış.




Güzel bir çalışma yaratabilmek için öncelikle hafif bir zımparalama işlemi yapılmış. Daha sonrada kendinden işleme görüntüsü kazandırmak için kendinden kabartmalı boyanabilir duvar boyası kağıdı kullanılmış.



Mod Podge diye bir ürün var, neredeyse her şeyi kumaş ile, kağıt ile kaplamanıza yardımcı oluyor. Aslında kendisi tutkal ama sadece tutkal demek yetmez, onun ötesinde bir şey. Sadece yapıştırmada değil, dekopaj tutkalı olarak da kullanılıyor. Anlayacağınız çok işe yarar bir ürün. Bu projede bu ürün kullanılmış. Ama siz bulamazsanız duvar kağıdı yapıştırıcısı yada beyaz tutkalda kullanabilirsiniz.



Sonrada bildiğimiz gibi chalk paint ile boyama işlemi tamamlanmış. Şu duvar kağıdı çok güzel düşünülmüş bence çünkü en sıkıcı mobilyalara bile harika  bir görünüm kazandırıyor.

Eğer duvar kağıdınız resimdeki gibi çok dokuluysa boyama işlemi biraz yorabilir. İlk kaı büyük fırça ile yaptıktan sonra detaylar için 2 defada küçük ressam fırçası kullanılmış.

Son olarak açık renk vernik ile vernikleme işlemi yapılıp mobilyanın kulpları beyaz sprey boya ile boyanmış. Bence ortaya harika bir mobilya ortaya çıkmış, siz ne dersiniz?



Kaynak: http://girlinthegarage.net/2013/07/textured-dresser/

Yorumlar

  1. Tuttum bu fikri çok güzel gerçekten ne de güzel değerlenmiş sağol canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok tuttum canım insan aklına neler neler geliyor bir baksana şaşılır doğrusu

      Sil
    2. Çok güzel bir paylaşım olmuş. Denesem mi acaba:) Sevgiler.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar