Elma Ağacı Oyunu

 
Bu elma ağacı aktivite oyunu için gerekenler; dileyenler bizim gibi kırmızı oyun hamurlarından  kendi elmalarını yapabilirler, yada kırmızı pompomlardan kullanabilirler yada birazdan basım için verdiğim kırmızı yuvarlak halkaları kullanabilirler. El göz koordinasyonu sağlayan bu oyunu ilerletip dilerseniz kullanacağınız bir zar vasıtasıyla daha da eğitsel hale getirebilirsiniz. Hemen anlatayım. Tüm ağacımızı elmalar ile dolu hale getirelim. Sonra çocuğunuzdan zar atmasını isteyin. Çıkan sayı kadar ağaçtan elma toplamasını isteyin. Bu sayede yavaş yavaş sayı kavramını öğrenmeye başlayacaklar. Daha eğlenceli kılmak için kendinize yada başka arkadaşları varsa onlara
 
da ayrı elma ağacı sayfaları çıkartın . Ağaçtaki elmaları en önce toplayan birinci olsun :)

 
 
Oyunu oynamanız için sayfaları buradan bastırabilirsiniz. Hepinize iyi eğlenceler.
 

 
 

Yorumlar

  1. Yanıtlar
    1. Ebru hanim sizi gonulden tebrik ediyorum.Gercekten cok ilgili duyarli bir ebevyinsiniz..Birlikte yapilan etkinlikler cocuklarin zeka gelisimine yardimci oluyor...

      Sil
    2. Aydan hanım güzel sözleriniz için çok teşekkürler ama bende her anne gibi kendimi yetersiz hissediyorum daha nasıl faydalı olabilirim diye didinip duruyorum. Annenin hiçbir şey yapmasa bile sadece varlığı bile çocuklar için yeterli olduğu ile ilgili araştırmaları okuduktan sonra daha kendimi avutur oldum :)

      Sil
  2. Merhaba bebeğime nasıl daha iyi bir eğitim diye araştırırken montesorriyle tanıştım.Heyecanlıyım çünkü odasını oluşturmaya başladım.Yalnız öğrenmek istedim bebeğim sekiz aylık, henüz yeni kenarları tutup ayakta durabiliyor.Sürekli duvarlara ve köşelere gidiyor.Odamızda köşe çok yani çok tehlikeli bebek için.Ne yapabilirim ? Yerden iki raflı dolap düşünüyorum ama henüz her yere başını vurma eğiliminde dişleri çok kaşınınıyor buna bir çözüm lütfen?yani onca yerli yabancı site gezdim o dolaplar hepsinde var hani iki yaşından sonra mı koymuşlar öncesinde bu bebekler için ne kadar doğru? birde ayna olayı ...yatağının kenarına ayna koyucam ama merak ediyorum özel çocuk aynası mı kırılmaz filan yoksa bildiğimiz aynalar mı? hani kırılırsa yada başını vurursa diye çünkü benimkisi pervane gibi yatakta :).Montessori çocuk odalarına baktım duvarlarda yada rafların köşe kenar korumaları yok.Güvenli ortam nasıl güvenli olacakdiyelim ayağı kaydı düşerken dolabın kenarına gelse büyük mesele...lütfen yardımcı olun nasıl bir oda düzeni kurmalıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Benim çocuklarımın odasında yatak gardrop ve büyük uzun şifonyer ve yarak yanlarında sandalyeler var .aldığımız mobilyalar sivri hatları olan mobilyalar değildi şifonyerde uzun olduğu için sivri kısmına zaten denk gelmiyorlar.Şifonyerin alt çekmeceside sandık gibi büyük genişlikte oyuncak koymak ve istediklerinde çekip alabilecek şeklinde olanı seçmiştim. Zaten çocuklar siz nerdeyseniz orda oluyorlar bizimkiler nerdeyse hiç odalarında hiç vakit geçirmiyorlar ben nerdeysem ordalar. Bu yüzden sizin için birinci güvenlik önlemi salon mutfak ve banyo şeklinde olmalı bence. Evet montessori odada bir ayna bulundurulmasını öneriyor çocuk odaları için kırılmaz olan aynalar yada plastik görünümlü olan aynalar öneriliyor. Umarım faydalı olabilmişimdir.

      Sil
    2. çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim, özellikle ayna cevabı beni rahatlattı .

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar