Lego Satrancı

 
Herkese merhaba. Hiç bu kadar ayrı kalmamıştım sanırım blogdan. Yeniyildan bu yana tam 10 gün geçti ve ben hala bir post yayınlayamadım. Şaşılacak iş doğrusu:) Buna rağmen her gün sayfamı ziyaret eden yüzlerce kişiyi gördükçe o kadar seviniyorum ki . Bir yılda 65.000 sayfa görüntülemesine ulaşmışız dile kolay. Bloğa ilk başladığım günü hatırlıyorum da sinek avlıyordum o günlerde .....
Bloğa girememe sebeplerime gelirsek eğer. Maalesef şu sıralar bizde de sanırım şu H3N1 virüsünden var ama bizimki çok ağır değil, sıkıntı olan  hiç geçmek bilmemesi. Sanırım tam tamına 3 hafta geçti biz hala bu gripten kurtulamadık. Bir eşim, bir ben, bir çocuklar tam bitti derken başka bir semptomla başka bir şekil alıyor gripin boyutu. İshal, baş ağrısı, ateş, dolu bir burun ve boğaz, öksürük ve daha niceleri . Kar yağsa da kurtulsak şu mikroplardan ya. Sıtkımız sıyrıldı ya.
Bir diğer sebepte hatırlı dostlarımızdan birinin ablasına sürpriz doğum günü organizasyonu hazırlama telaşemden dolayıdır. Masa görsel süslemeleri, hatıra çerçevesi hazırlığı, basım işleri kargolama derken ancak bu gün girebildim bloğa.
 
Ve uzun bir süredir ihmal ettiğim çocuk aktiviteleriyle yumuşak bir başlangıç yapayım dedim.
Bu aktivite çok eğlenceli bir o kadar da kolay . Biz bu aktiviteye lego satrancı adını taktık. Öncelikle beyaz bir kağıt alın ve çocuğunuzun önünde lego boyutlarında yani legonun etrafından kalemle çizerek dilediğiniz yerlere şekiller yapın daha sonra çocuğunuzdan sırayla Legoları şekillerin üstüne getirip tamamlamasını isteyin. Ben önce hep onun yapmasını izledim ama sonra sende yaparmısın diye teklif ettiğinde bunu bir satrança dönüştürdük ve sıra ile bir o bir ben yerlerini bulup Legoların şekilleri tamamladık. Ve şekilleri basitten karmaşığa doğru yavaşça geliştirdik. Ediz o kadar zevk aldı ki bu oyundan aklınız hayaliniz durur. Bu aktiviteyi biz yazın yapmıştık. Hala Ediz o kullandığımız kağıdı saklıyor arada çıkarıp  hadi satranç diyor. Benden söylemesi bence deneyin.
 




Yorumlar

  1. Çok hoş bir etkinlik. Geçmiş olsun. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. gayet kolay ve eğlenceli bir etkinlik .Bu arada o virüs henüz bize uğramadı, aman diyorum dilimi ısırıyorum, zira ben hamile ,emre küçük kötü olur bizim için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen bankacısın daha risk altındasın aman iyi koruyun kendinizi ....

      Sil
  3. bu arada benim yeni blogum http://ilknurolmez.blogspot.com/ beklerim, takipçim olursan sevinirim, facebook sayfamı da beğenirsen, arkadaşlarına tavsiye edersen çok mutlu olurum sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım hem ekledim hem beğendim :) Ben en iyisi kendi face sayfamda senin pastalarını paylaşayım öyle daha iyi reklam olur demi :) Sende benim https://www.facebook.com/pages/Printmagicparty/439881409424710 sayfayı beğenip arada temalardan paylaşırsın umarım :)

      Sil
    2. Ne güzel şeyler yapmışsın, sayfamda paylaştım ve arkadaşlarımı da sayfanı beğenmeye davet ettim :))

      Sil
  4. Gercekten guzel bir etkinlik 4 ve 6 yasindaki ogullarimla oynadik. Cok hoslarina gitti. Paylasim icin tesekkurler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar