Kırık karafın vazoya dönüşüm öyküsü



Herkese merhaba. Sizlerle tekrar bir geri dönüşüm projem ile birlikteyim. Şu yukarıda gördüğünüz vazocuk benim ellerimle yapıldı.

İşte bu hikaye şöyle başladı. Olay günü her zamanki gibi evde sıkılan çocukları eğlendirmek bana düşmüştü. Evin ortasında çift kale maç yapıyorduk. Çocukları her seferinde teker teker uyarıp bir şey kırmamaları için tembihleyen ben, topa öyle bir vurdum ki masanın üstündeki karaf tuzla buz oldu. Yok yok tuzla buz olmadı ama ucu adam gırtlağı kesecek duruma gelmişti.

Çok sevdiğim karafım için üzülen ben, birden daha önce gördüğüm bir fikirle kafamda yanan lambanın ışığının da etkisiyle bu projeye giriştim. Amaç karafın kırılan üst kısmını muntazam bir biçimde kırılmadan kesmek. Nasıl mı anlatayım.( Bu proje şişelere de uygulanabilir.)


 
Bunun için ihtiyacınız olan şeyler iyi yanacak bir ip ben kendir ipi kullandım, aseton, çakmak ve buzlu su.

 
Camınızı nerden kesmek istiyorsanız oranın üstüne bir kaç kez dolayacağınız asetonla yıkanmış ipinizi bir çakmak ile yakıyorsunuz. İpin iyice yanmasını bekleyip sonra buzlu suya sokun. Ben soğuk musluğun altına soktum (karaf ince bir cam olduğundan yeterli oldu).

 
Soğuk suyun etkisiyle cam istediğiniz kısımdan kırılıp ayrılır tatam işte bu kadar kolay.

 
Yine de zarar gelmemesi için camın kırıldığı yerden itibaren üstünü silikonla kapladım ne olur ne olmaz.
 
Sonraki aşamayı fotoğraflamayı unutmuşum. En son olarak camın içine beyaz mobilya boyasını döküp her tarafına eşit olarak dağılmasını sağlayıp boya fazlasının akıp kuruması için ters çevirdim. Sonunda bu porselen görünümlü muntazam vazo ortaya çıktı.
 
 

Yorumlar

  1. mmm gayet başarılı olmuş, karaf ta çöpe gitmekten kurtulmuş :)



    YanıtlaSil
  2. Çok güzel değerlendirmişsin canım, elleirne sağlık hiç üzülme karafın için böylesi güzel bir vazon olmuş güzel günlerde kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karafları çok seviyorum hep yedeğimde bir tane var kırmızı rengini kullanıyorum şu an bakalım bu ne zman kırılacak :)

      Sil
  3. Çok beğendim ellerinize sağlık. İple kesme kısmını hiç duymamıştım öğrenmiş oldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet şu internet sağolsun öğreniyoruz birşeyler

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar