Eski çocuk masasının dönüşümü



Bu ayda her zaman yaptığım gibi yeni yeni fikirler yaratıp beyin fırtınasına sebep olacak eski mobilya yenileme fikirlerini vermeye devam ediyorum. Burda eski bir çocuk çalışma masasının önce ve sonrasını yayınlayacağım. Bence başarılı ve özgün bir çalışma olmuş.




İşte ilk hali nerden nereye değilmi.

Bu masanın yapımı yaklaşık 20 saat sürmüş.



İlk olarak herzamanki gibi üstündekileri sıyırma ve zımparalama işlemi yapılmış.

1-Uygulayan kişi üsteki boyanın kalkması için Citristrip denen bir marka kullanmış.Eminimki bunun gibi bir şey bizim yapı marketlerde de vardır.

2-Sonra kabaran boyayı bir spatula ile kazımış.

3-Ardından güzel birde zımparalama işlemi.

4-Sonra akrilik boya ile bir güzel boyamış.





5-Sonra kendi istediği bir deseni resmedip dekupaj ile mobilyaya aktarmış.Tabi istediğiniz resmi tercih edebilirsiniz.Yapan kişi biraz sanatkar ruhlu da:)

6-Masanın eski kulplarını görüyorsunuzdur. Bir kısmını beyaza boyayıp uyumu yakalamış.



7-En son işlem olarakta vernik tabiki.

Ve neticede benim de çok beğendiğim bir sehpa masa çıkmış ortaya süper.....





Kaynak:http://spacetoink.blogspot.co.nz/2012/04/table-after-photos.html

Yorumlar

  1. Merhaba çok deneyimli olduğum söylenemez ama yenileyeceğiniz mobilyalar eğer gerçek ağaç ise önce hafif bir zımparalama işlemi iyi olacaktır. Sonra ben polisanın X1 denen mobilya boyasını kullanıyorum. Astar boya kullanmadım şimdiye kadar hiç o yüzden nasıl olur bilemiyorum. Eğer mobilyalarınız ağaç değilde kaplama mobilya ise chalk paint tekniği var. Bazıları polisan boyanın içine derz dolgusu ekliyor ben sadece bir parça karbonat kullanıyorum. Karbonatın boyanın içine iyice homojen biçimde karıştırın ve hemen boyamaya başlayın çünkü çabuk kuruyor.Bu yüzden çok fazla miktarda hazırlamamanızı öneririm. Biraz katı olursa sonra suyla seyreltebilirsiniz. Bu boyama tekniği kaplama boyanın boyayı üstünden atmasını önleyen bir metot. Ama yinede boya bazen kalkabiliyor. Ben zigon sehpalarımda son kat boyanın üstüne en son sprey vernik kullandım koruması için şimdiye kadar bir şey olmadı. Sprey verniği fazla kullanırsanız sararma yapar dikkat edin :) Boyamada ise süngerli rulolar kullanıyorum. Aklıma gelenler bu kadar :) Bloğumu izlemede kalın. Hayırlı günler....

    YanıtlaSil
  2. Merhaba çok deneyimli olduğum söylenemez ama yenileyeceğiniz mobilyalar eğer gerçek ağaç ise önce hafif bir zımparalama işlemi iyi olacaktır. Sonra ben polisanın X1 denen mobilya boyasını kullanıyorum. Astar boya kullanmadım şimdiye kadar hiç o yüzden nasıl olur bilemiyorum. Eğer mobilyalarınız ağaç değilde kaplama mobilya ise chalk paint tekniği var. Bazıları polisan boyanın içine derz dolgusu ekliyor ben sadece bir parça karbonat kullanıyorum. Karbonatın boyanın içine iyice homojen biçimde karıştırın ve hemen boyamaya başlayın çünkü çabuk kuruyor.Bu yüzden çok fazla miktarda hazırlamamanızı öneririm. Biraz katı olursa sonra suyla seyreltebilirsiniz. Bu boyama tekniği kaplama boyanın boyayı üstünden atmasını önleyen bir metot. Ama yinede boya bazen kalkabiliyor. Ben zigon sehpalarımda son kat boyanın üstüne en son sprey vernik kullandım koruması için şimdiye kadar bir şey olmadı. Sprey verniği fazla kullanırsanız sararma yapar dikkat edin :) Boyamada ise süngerli rulolar kullanıyorum. Aklıma gelenler bu kadar :) Bloğumu izlemede kalın. Hayırlı günler....

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar