El motor becerileri için faaliyet



Uzun bir ara oldu yazamadım;

Memleketin bu hali pek tabiki bizide etkiliyor öncelikler ve önem sıraları belli bir süre değişebiliyor fakat bizim evde değişmeyen tek şey ise oynamaya doyamayan iki yaramaz bıdığın aktivitelerle sakinleştirilmesi :)


Bu yaptığımız aktivite 2 oyun materyalini bir araya getiriyor. Oyun hamuru ve üzerine harf basılmış kağıtlar. Burada aktivitemizdeki amaç hem oyun hamuruyla uygun boylarda şekiller yapıp, hem bu şekiller ile kağıtlar üstündeki harflerin üstünü kaplamak. Bu sayede el motor kabiliyetleri fazlasıyla gelişmiş olmakla birlikte harfleri tanıması açısından da bulunmaz bir aktivite oluyor. Ben arada baş edemediğim zamanlarda hemen önüne atıyorum Edizin oynayıp dursun sonra dakikalarca :)







Burda da sizin miniğiniz için resimleri bulabilirsiniz

http://www.learning4kids.net/wp-content/uploads/2011/09/Printable-Play-Dough-Letter-Mats-Modern-Cursive1.pdf







Yorumlar

  1. maşallah miniğe çok güzel yapmış...

    YanıtlaSil
  2. çok eğlenceli, benim oğlumda 30 aylık, bir deneyelim bakalım bizde :) bu arada yeni keşfettim blogunuzu, takipteyim artık :) Bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler bende sizi izlemeye başladım ee nede olsa ortak noktalar çokmuş minik bir oğul, İstanbul ve el işi çalışmalar :)

      Sil
  3. merhabalar,çok güzel bir çalışma olmuş.benimde 30 aylık bir oğlum var.bu aktivite için teşekkür ederim.montessoriyi yeni uygulamaya başlayan bir anne olarak(sanırım bıraz geç kaldım)blogunuzu takipteyim artık.

    YanıtlaSil
  4. merhaba gercekten harıka bır etkınlık olmuş,yazıcıdan harflerı cıkartıp bır an once denemek nıyetındeyım,tesekkurler bu guzel paylasım ıcın,sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar