Eski İKEA Mutfak Dolabının Yeni Büfeye dönüşümü


Bu haftanın kendin yap ev projesi için bu güzel büfeyi anlatmayı düşündüm. Bu vintage görünümlü büfenin aslında İKEA' nın mutfak dolaplarının olduğuna kim inanır ki?

Evet, evet  bu vintage tarzı büfenin daha önce var olan eski İKEA mutfak dolaplarından yapıldığına bu resme bakarken bile zorlanabilirsiniz.





Dolapları yeni bir mutfak yaptırdığı için atmak istemeyen akıllı kendin yapçı bu üç kabini gerekli eşyalarını saklamak ve televizyonunu koymak için kullanmış ; her ne kadar bu dolaplar çok kullanışlı olsa da görünümü pek güzel olmadığı için her zaman sahip olmak istediği vintage görünümlü büfeyi yapmak için kolları sıvamış. Bu beyaz üniteler için tek gereken birazcık makyajla süslemekmiş.

Nasıl yapıldığını anlatmaya gelirsek ;



Bu üç kabinin birbiriyle montajlaması yapıldıktan sonra büfenin dört bir yanını meşe görünümlü mdf komiteleri ile kaplamış. Beyaz lake ile güzel bir kontrast görünüm yakalaması için koyu renk meşe tercih edilmiş. Ahşabı korumak içinde bir kat vernik uygulanmış.



Kapı tutacakların da altın renk pirinç kuplar kullanılmış.


Evet herşey bitmiş gibi görünebilir ama bu büfeyi tamamlayacak ayaklara ihtiyaç var.



Mobilyacı yada yapı malzemesi satın alınan ahşap ayaklar meşe rengi ile boyanıp  açık renk cila ile kat atılmış. Kapı kulplarıyla uyum yakalamak için altın renginde yapışkan kağıt kesilip uygulanmış.




İşte oturma odasındaki vintage büfenin son görünümü. Peki siz ne düşünüyorsunuz? Gerçekten güzel değil mi?




Bu paylaştığım kendin yap ev projeleri hepimiz için bir ilham kaynağı bence. Birileri yaptıysa biz neden yapamayalım. Az paraya güzel görünümler elde etmek tek ihtiyacımız olan birazcık umut ve cesaret.
Hepinize güzel günler diliyorum. Yakında tekrar bir projeyle görüşmek üzere.




Kaynak:http://www.preciouslyme.com/diy/diy-mid-century-style-credenza-8170

Yorumlar

  1. çok ama çok güzel bir fikir, güle güle kullanın ben de ikea ya her gittiğimde fırsat köşelerini kolaçan eder mutlaka alacak birşeyler bulurum, kesinliklle bu tür yerleri de değerlendirmek gerekiyor, sevgilerle...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar